2013. június 16., vasárnap

Időutazás a múltba

Sziasztok! Meghoztam a történet következő részét amiben Billék már egy kicsit( nagyon) közelebb kerülnek az álmukhoz. Jó olvasást hozzá. :D

10.: Csoda!

Gustavval és Georggal az évek során nagyon jó barátságot alakítottunk ki. Főleg,hogy volt egy közös témánk; a zene. Így négyen mindent meg tudtunk beszélni egymással,amit cikinek tartottunk a szüleinkkel, vagy ami éppen tényleg olyan dolog volt, hogy nem gyerek- szülő téma. Amikor abban a klubban felléptünk, - ami mára a törzshelyünkké vált – mi ketten Billel már tudtuk, hogy valami meg fog változni,de mi sem mertünk ilyen nagyot álmodni mint ahol most vagyunk. Nem gondoltuk volna, hogy négy fiatal srácból, akik csak véletlenül találkoztak össze, egyszerre összeszokott zenekart formálnak. Pedig már úgy összebarátkozunk,mintha születésünk pillanatától fogva ismernénk egymást. Azóta már eltelt négy év. Jelenleg 2004-et írunk. Éppen Gustavék autójában ülünk és kocsikázunk a fellépésünkre a Devilish-el.

-         Srácok,am mikor végeztek? – kérdezte Gustav anyukája
-         Nem, tudom, szerintem olyan este tíz óra körül, de lehet, hogy később. – jött a válasz Gustól.
-         Renden, vigyázzatok magatokra, sok sikert! – mosolygott ránk.

Miután bepakoltunk a koncert helyszínére, még egyszer ellenőriztünk mindent, mehetett a buli.
A bandával jobbnál, jobb  számokat adtunk elő, ami csak a saját repertoárunkból került elő. Bill és én még a Devilish előtt sokszor csináltunk feldolgozásokat is. De ma már nem tesszük,mert van egy csomó saját szerzeményünk is, ami talán annyival jobb, hogy a mi érzelemien és gondolataink vannak benne.
Jóllehet, hogy még csak tizenöt évesek vagyunk, de már most komoly érzelmeket vált ki az emberből, ha meghallja.
A koncert közben, egy asztalon kínáltuk az első és egyben egyetlen Devilish CD-t. Bill a szünetek alatt – amíg mi hangoltunk- eladta a lemezeket és így még némi pénzt is gyűjtöttünk, de sajnos a bevételünk nagy részét oda kellett adni a hely tulajának, jogdíj miatt, ami annyit jelentett, hogy minden nála eladott CD után nekünk is fizetni kellett, hiszen az ő tulajdonában álló épületben adtuk el. De hát mindenkinek el kell indulni valahonnan.
Éppen egy kisebb megbeszélést tartottunk amikor felfigyeltem egy férfira,akit már többször láttam ebben a klubban,de nem tudtam,hogy ki az. Sokan szoktak idejárni és nyilván nagyon sok visszajáró vendég van,de ez a férfi más volt. Mindenki egyszerű farmert és pólót/ pulóvert viselt,de ő öltönyt. Először úgy gondoltam, hogy valami ellenőr féle, de nem az.

-         Srácok, ki az, az alak? – kérdezte Georg az öltönyös hapsi felé biccenve
-         Nem tudom, de többször itt volt már. – válaszoltam
-         Mit akarhat? Ha ellenőr lenne akkor elég lett volna egyszer idejönnie. – Bill
-         Nem mindegy,hogy ki az? Az a lényeg, hogy itt van és minket hallgat. – folyt bele az eszmecserénkbe Gustav is
-         Végül is nekem nyolc….- hagyta rá Bill
A koncert nagyon jól sikeredett. Mindenki tapssal köszönt el tőlünk.
Mikor épp készülődtünk volna kimenni egy kis friss levegőért, elindult felénk az öltönyös pasi. Mi nem tudtuk, hogy mit akar, úgy gondoltuk, hogy csak keres valamit, de aztán előttünk állt meg. Ezt a helyzetet nem tudtuk mire vélni, de ami ez után jött még csak elhinni sem mertük.

-         Sziasztok! Peter Hoffmann vagyok, zenei producer. Egy ideje figyellek titeket és rá kellett jönnöm, hogy nagyon tehetségesek vagytok.
-         Öhm….- nem tudtuk, hogy mit is mondhatnánk erre

A bemutatkozást követően minden ment magától. A férfi, mint kiderült Peter,meghívott minket egy italra, majd egy hosszú beszélgetést követően egy STUDIÓBA! Először nem akartunk hinni a fülünknek és majdnem visszakérdeztünk, hogy jól hallottuk- e.
Peter zenei producerként fiatal tehetségeket fedez fel és segít nekik elindulni a zenei pályán. A srácokkal úgy gondoltuk, hogy egy nagyon jó barátra tettünk szert aki egyben segíthet megvalósítani az álmunkat.
Mikor otthon elmeséltük csak annyit mondtak, hogy sok sikert a találkozóhoz.
Este már a szokásunkhoz híven Bill nálam volt és beszélgettünk.

-         Tom szerinted mi lesz majd a stúdióban? – érdeklődött
-         Nem tudom,csak azt, hogy rohadtul fel kell rá készülni. – adtam a választ
-         Mi van ha nem sikerül? Ha nem talál minket elég tehetségesnek a „bandája”? Ha valamit elrontok?
-         Nem tudom, de akárhogy is lesz, megpróbáltuk. –  jött a diplomatikus válaszom


Mindketten izgatottan aludtunk el, és vártuk, hogy mit hoz a találkozónk Peterrel… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése